교통계획 및 행태분석 연구실

About Us

Our laboratory is affiliated with the Department of Urban & Transportation Engineering at Kyonggi University that studies Transportation Planning and Travel Behavior based on convergence researches in the field of social science.

사회과학분야의 융합연구를 기반으로 교통계획 및 통행행태를 연구하는 경기대학교 도시교통공학과 소속 연구실입니다.

Mission

We mainly analyze a big data and interview-based data from the perspective of users of the transportation system and conduct a number of research experiments, as well as develop ideas for establishing effective and efficient transportation policies.

주로 빅데이터와 인터뷰 기반의 데이터를 통해 교통시스템의 이용자 관점에서 분석하고 조사실험을 하며 효과적이며 효율적인 교통계획을 수립하기 위한 아이디어를 개발하는 과정을 수행합니다.

Main Research Topics

교통계획 및 통행수요 분석

Transport Planning Travel Demand Forecasting

통행행태 파악을 위한 빅데이터 기반의 통계모형 구축 및 분석